Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε Αμαρουσίου,

Για την από πλάνη περί τα πραγματικά στοιχεία, αβάσιμη και άδικη μομφή, που σας προσάφθηκε από από εμένα προσωπικά στην Ημερίδα του Δήμου στις 13/5/2013, ότι με τη χρήση θιαμεθοξάμ καταστράφηκε στην Αττική   η    Μελισσοκομία ,κατά 5ο%.:

Κύριε Δήμαρχε, σας ενημερώνουμε ότι πεισθήκαμε από την αξιόλογη και πολύτιμη συνεργάτιδά σας, τη Γεωπόνο του Δήμου, κυρία Κορώνη, ότι ο Δήμος Αμαρουσίου δεν έκανε το 2ο12 χρήση της Υπουργικής άδειας για κατ’ εξαίρεση και για τελευταία φορά εφαρμογής εντομοκτόνων, κατά του ρυγχωτού κόκκινου σκαθαριού ,που καταστρέφει τα φοινικοειδή. Αντίθετα, έκανε εφαρμογή καταπολέμησής του με βιολογικά, ακίνδυνα για τις μέλισσες μέσα (αυτά που προτάθηκαν στην ημερίδα 5 Δεκέμβρη 2011, στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών,από ειδικούς επιστήμονες του κλάδου ) και ότι από το Δήμο Αμαρουσίου έγινε προσπάθεια και προς άλλους δήμους,να κάνουν το ίδιο .

Για τους λόγους αυτούς  και επειδή από άλλους Δήμους, ίσως  και ανεξέλεγκτους ιδιώτες, έγιναν παράνομες εφαρμογές εντομοκτόνων, με βάση την  κατ’ εξαίρεση και για τελευταία φορά  άδεια χρήσης εντομοκτόνων και από ελλειπή ενημέρωση, πεισθήκαμε ότι η καταστροφή προήλθε από τις πλησίον μας δικές σας επεμβάσεις ,που δικαιολογημένα αρνείστε.

Παρακαλούμε λοιπόν να συγχωρήσετε την πλάνη εκ μέρους μας. Δεν υπάρχει πρόθεση για οποιαδήποτε αντιπαράθεση, αντίθετα είμαστε πρόθυμοι να σας επαινέσουμε, για τη συνεχιζόμενη προσπάθεια όπως και για την ημερίδα που διοργανώσατε. Και δεν υπάρχει λόγος να αναρτήσουμε πληροφόρηση σχετική με αυτήν, αφού είναι δικής σας δικαιοδοσίας. Εμείς αποσύραμε την ανάρτηση της άπρεπης και άδικης παρέμβασης στην ημερίδα σας και φυσικά συμφωνούμε με την κυρία Κορώνη, να μην απαντηθεί.

Τέλος σας ενημερώνουμε ότι θα αναρτήσουμε  αυτή την ανακοίνωση.

Παράλληλα όμως και σχετικά με την ημερίδα του Δήμου σας, ας στείλουμε ένα μήνυμα στους ένθερμους  συνάδελφους μελισσοκόμους, που γνωριζόμαστε μόνο διαδικτυακά με τις 27.800 επισκέψεις τους στην ιστοσελίδα μας. Πρώτιστα σε αυτούς της Αττικής: Ότι στενοχωρηθήκαμε που έλαμψαν με την απουσία τους από την ημερίδα ,που μείωσε το ενδιαφέρον μας για κουραστική μελισσοκομική ενημέρωσή τους.

Όμως και το θέμα ήταν μονόπλευρο,  «ΦΟΙΝΙΚΙΚΟ» και πώς να έρθουν.  Αλλά να προσθέσουμε  και την άποψή μας, ότι αν απέχουν από μελισσοκομικού ενδιαφέροντος θέματα και χαθούν οι μέλισσες, με τον τρόπο που πορευόμαστε, τι να την κάνουμε  τη μελισσοκομική γνώση,  όταν δεν θα υπάρχουν μέλισσες .Και η γονιμοποίηση ….. θα γίνεται με τους φοίνικες, αφού και αυτοί  είναι κορυφαίο στοιχείο του περιβάλλοντος ,όμως ,αν τελικά διασωθούν.
Διαφορετικά θα  γίνεται  με επικονίαση σε μορφή σκόνης και κατά  είδος καλλιέργειας (ψιθυρίζεται), που θα κυκλοφορεί στη αγορά ελεύθερα. Όπως και τα νέας γενιάς  διασυστηματικά εντομοκτόνα. Αυτά, που τελευταία  με τη συγκατάβαση της ανύπαρκτης εθνικής εκπροσώπησής μας παρέμειναν στην Ευρώπη να κυκλοφορούν στην αγορά. Συνέπεια εμμονής σε παλαιό επιχείρημα του αρμόδιου Υπουργείου, ότι δεν έχει άλλα πρόσφορα σκευάσματα, για να τα αντικαταστήσει.

Με εκτίμηση :      tomelissi.wordpress.com

Advertisements