>Όταν οι μέλισσες εκτίθενται στο  νεονικοτινοειδές  Ιμιντακλοπρίντ και ταυτόχρονα σε επιμόλυνση νοζεμίασης η επιβίωσή τους περιοριζεται στο 15% για τις νέες μέλισσες,ενώ για τις παλιές στο 80%.

>Η γύρη καλαμποκιού έχει χαμηλά ποσοστά πρωτεϊνης για τον άνθρωπο,ενώ οι μέλισσες με ανάμεικτη γύρη έζησαν περισσότερο από εκείνες , που τράφηκαν με περισσότερη γύρη καλαμποκιού.

>Διακόπτεται ο γόνος στις αμυγδαλιές,όταν ψεκάζονται με συνδυασμό μυκητοκτόνων και πυρεθροειδών.Αλλά και τα ρυθμιστικά της ανάπτυξης μαζί με εντομοκτόνα σε ψεκασμό,αυξάνουν την τοξικότητα.

>Θάνατος 1500 μελισσιών στο Μεξικό από τοΡαουντάπ.

>Τέλος, τα αντιβιοτικά στα οπωροφόρα μετά το 2013, γιατί ανιχνεύονται στο μέλι.

> 19 Ευρωπαϊκές χώρες είπαν ΟΧΙ στα νεονικοτινοειδή, ή περιορισμένη εφαρμογή  σε 1-2 καλλιέργειες .Η Ελλάδα είπε ΝΑΙ σε όλα. (Πρόταση  δική μας ,όχι της Μ.Ε.: Να τους ξαναστείλουμε ,να μας εκπροσωπίσουν στην ΕΕ.)

>Νά τί έχουν τα έρμα και ψοφάνε: Το θιαμεθοξάμ νεονικοτινοειδές της Σιντζεντά,χρησιμοποιείται στο 93% των καλλιεργειών της Ε.Ε και για τη χρήση στις καλλιέργειες τεύτλων,καλαμποκιού,ηλίανθου και σιταριού.Μέσα   και η Ελλάδα,που το 2012 κατάστρεψε το 50% της Αττικής μελισσοκομίας, με κατ-εξαίρεση και για τελευταία φορά ,άδεια ,χρήσης του .Το τελευταίο (μελισσοκομικό),είναι της ιστοσελίδας μας.

>Μεταλλαγμένα:Ο άλλος μπελάς για τη μελισσοκομία και όχι μόνο.Η καλλιέργειά τους  από το 1996 μέχρι το 2ο12:

Σε ολοκληρο τον κόσμο έφθασε περίπου τα 170 εκατομμύρια εκτάρια χ 10 =1,7 δισεκατομμύριο στρέμματα και τα προϊόντα τους: Σόγια ,καλαμπόκι,βαμβάκι,ελαιοκράμβη,ζαχαρότευτλα,κολοκυθάκια,τομάτα,πιπεριά και άλλα,(δικό μας:Γεύσασθε υποθανατηφόρες καρκινικές τροφές).ΣτηνΕυρώπη 134 χιλιάδες εκτάρια σε 6 χώρες,Ισπανία,Πορτογαλία,Τσεχία,Πολωνία,Σλοβενία,Ρουμανία. (Να μην πάμε τα μελίσσια μας σαυτές , δικό μας).Στην Ελλάδα δεν επιτρέπεται η καλλιέργειά τους και δεν πρέπει να ανιχνεύεται γύρη τους στα μέλια μας από μεταλλαγμένα.Και αν ανιχνευτεί είναι από ανάμειξη με  εισαγμένα μέλια και αν όχι ,συντρέχει ένδειξη ,ότι υπάρχουν και στην Ελλάδα καλλιέργεις,το και πιθανότερο.(Ερώτημα αν υπάρχει έλεγχος,δικό μας.Το ίδιο και η απάντηση,δική μας:Ποίος έλεγχος . Αφού συνταχθήκαμε επίσημα στην Ευρώπη με τα μεταλλαγμένα ,των αδύσταχτων κερδοσκόπων αγροχημικών βιομηχανιών).

>Επικονίαση αμυγδαλεώνων στην Καλιφόρνια :με συμβόλαια  μεταφοράς μελισσοκομείων και αμοιβή κατά μελίσσι 200-225 δολάρια.Οι απώλειες των μελισσοκομείων υπολογίζονται στο 40%,και μελισσοκόμος έχασε 10.000 μελίσσια την περασμένη χρονιά,απομένοντάς του 3000.Ειδική εταιρεία υπέγραψε συμβόλαια μεταφοράς  92000 μελισσιών,σε 185οοο στρέμματα αμυγδαλιάς .(Δικός μας ο συλλογισμός,ότι εμείς δεν έχουμε τόσα προβλήματα).Εκεί έλλειψη πρωτεϊνών  με τις μονοκαλλιέργειες  και τη μοναδική γύρη τους ,άλλά κύρια τα νεονικοτινοειδή και τα γενετικά τροποποιημένα-μεταλλαγμένα τους…Εμείς,λίγα μαγάλα μελισσοκομεία,και πεδινές καλλιεργήσιμες μικροεκτάσεις ,περισσότερες ορεινές-κτηνοτροφικές…(  στα Σάλωνα σφάζουμ, αρνιά.)..και λίγη μελισσοκομία και …εντάξει.Δέν τους ζηλεύουμε τους  φίλους, συνάδελφους της Καλιφόρνιας…Απλά τους συμπονούμε.Μεγάλα καράβια για μεγάλες φουρτούνες !

Advertisements