image

Θέμα : Μελισσοκομικού Βήματος, τεύχους 62, Μαϊου -Ιουνίου 2οο3, σελίδα 3 και παράθεση σχολιασμού μας

Η Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος, στο πλαίσιο των καταστατικών δυνατοτήτων της και της υποστήριξης των μελών της, επιδιώκει να προωθήσει τη συνεργασία των μελισσοκόμων με τους καλλιεργητές των εσπεριδοειδών στη βάση της αλληλοεξάρτησής τους, για κοινό όφελος χωρίς προβλήματα, που είναι υπαρκτά και η προσπάθεια αυτή είναι επαινετή. Αλλά και κοπιαστική ήταν με την οργάνωση ημερίδων κατά τόπους, Χανιά, Αργολίδα, Ναύπλιο, Άρτα… κλπ, και με παρουσία κυρίως μελισσοκόμων, που έχουν το πρόβλημα και τους πονάει, λίγοι όμως αγρότες γιατί έχουν βολευτεί με τη χρήση νεονικοτινοειδών και σίγουρα θα λένε από μέσα τους, σιγά… μην αφήσω ακάλυπτα τα δέντρα μου, για να προστατέψω τις ξένες μέλισσες…. μέχρι να πεθάνουν θα έχουν κάνει την επικονίαση-γονιμοποίηση-καρπόδεση. Οι μέλισσες θεωρούνται δεδομένες και αναλώσιμες, του θεού πλάσματα για να αποδίδουν οι καλλιέργειές τους, κοντολογίς… μία περιχαρακωμένη άποψη, που περιέχει πυκρό, ξινό, γλυκόξινο, που αν αναμειχθεί με μέλι γίνεται όχι ευχάριστο..

Οι σημερινοί αγρότες, έχουν χάσει τους γονείς τους, με τις παραδοσιακές καλλιέργειες και τους ζητάμε να ξαναγυρίσουν στα παλιά, που τίποτα δεν θυμούνται, όλα είναι καταργημένα και εκσυγχρονισμένα με τα αγροτικά μηχανήματα, τα νέα λιπάσματα, που δεν είναι κοπριές ζώων, αλλά κρουσταλένια καθαρά χημικά-υγιεινά, οι σπόροι εκλεγμένοι και επικαλυμένοι, με δηλητήριο, για να μην τους ακουμπάνε τα παράσιτα, και το σπουδαιότερο, ότι κάθε χρόνο έρχονται νέοι σπόροι και δεν είναι ανάγκη να κρατάμε εμείς σπόρους και να τους τρώνε τα μαμούνια και πώς να καλιεργηθούν. Αφού κιαι στην Ινδία για να καλλιεργησουν νέα χρονιά, στέλνονται έτοιμοι προσεγμένοι νέοι σπόροι, γιατί αν κρατήσουν από τη σοδειά την τελευταία, αυτοί δεν φυτρώνουν. Για το βαμβάκι ο λόγος.

Και έπειτα από τόσα χρόνια, πού  να βρούμε δικούς μας παραδοσιακούς σπόρους…. κλπ

Η επιδιωκόμενη συνεργασία, είναι δύσκολο να επιτευχθεί βραχυπρόθεσμα. Ίσως μετά από τόσα χρόνια, όσα χρειάστηκαν για να επικρατήσει η υπάρχουσα κατάσταση και αυτό θα το δουν άλλου είδους άνθρωποι, που απομεταλλάχθηκαν μέσα στο χρόνο, όχι γιατί το επιδίωξαν, αλλά γιατί έτσι έγινε από μόνο του, μέσα στην εξελικτική της πορεία.

Σήμερα ζούμε το καθεστώς των ισχυρών αγροχημικών φαρμακοβιομηχανιών, της νέας γενιάς εντομοκτόνων ομάδας νεονικοτινοειδών, γενετικκά τροποποιημένων οργανισμών και μεταλλαγμένων, που με τους αντιπροσώπους τους τα άπλωσαν σε όλο τον κόσμο, με διαφημίσεις απόδοσης υπερπαραγωγής΄, στην ουσία παραπλάνησης των τελευταίων αποδεκτών, των καλλιεργητών, σε τέτοιο βαθμό, που χωρίς να το πιστεύουν, τους έγινε πίστη και ο χρόνος που συντελέστηκε το έγκλημα είναι σε τόσο βαθύ παρελθόν, από το οποίο τιποτα δεν έμεινε στις μέρες μας, εκτός από την ανέδραστη εικονική πίστη του τύπου, ότι καλά αρμενίζουμε, ο γιαλός είναι στραβός.

Μη έχοντας λοιπόν τί δικό μας να καλλιεργήσουμε, είμαστε υποχρεωμένοι κατά το….. Και δός ημίν σήμερον…. αύριο ίσως δεν έχει ή δεν θέλει να δώσει.. Συλλογιστική, της εξάρτησης, υποτέλεια, μταβίβαση εξουσίας στους κοσμοκυρίαρχους, που για την υποδούλωση των λαών, δεν χρειάζεται ατομική πυρινική ενέργεια  αφού αρκεί η βόμβα της πείνας, που έχει καθηλώσει τον Ελληνικό στοχευμένο περήφανο και φθονερά πιεζόμενο Ελληνικό Λαό.

Παράλληλα βέβαια δουλεύουν ασταμάτητα οι διασυστηματικές δράσεις των επικίνδυνων σκευασμάτων τους, με χρόνια αρθροιστική υποθανατηφόρα συνέπεια. Και οι πρώτες που πρέπει να εξαφανιστούν είναι οι μέλισσες, που είναι το κλειδί της ζωής. Και όλα αυτά γίνονται. ενώ υπάρχουν τρόποι παραγωγής υγιεινών τροφίμων, χωρίς μειωμένη παραγωγη και δεν εννοούμε τα βιολογικά μόνο.

Καταλήγοντας, και παρακολουθώντας τις Ευρωεξελίξεις, η εκτίμησή μας είναι ότι ο δυσταγμός εναντίωσης προς τα νεονικοτινοειδή ενδέχεται σε μικρό ποσοστό να οφείλεται σε άγνοια, αλλά σε μεγαλύτερο ποσοστό συντρέχει συστράτευση με τους ισχυρούς.

Και η παραπλανημένη χρήση των νεονικοτινοειδών στις καλλιέργειες, με τέτοια προϊόντα, είναι ένοχη για τη μείωση της ζωής των παιδιών μας και των εγγονών μας.

 

Advertisements