images1) ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟς ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΑΡΑΦΥΑΔΩΝ:

Είναι η Άνοιξη και όταν υπάρχουν μελίσσια με πολύ αυξημένο πληθυσμό,για να πάρουμε από αυτά το αναγκαίο γενετικό και άλλο κατάλληλο υλικό,που η αφαίρεσή του προκαλεί και μείωση του ενδεχόμενου της σμηνουργίας,,δηλαδή της απώλειας μελισσοκομικού κεφαλαίου,ενώ και οι παραφυάδες που θα προκύψουν θα έχουν χρονικό διάστημα και συνθήκες ανθοφορίας ,να αναπτυχθούν και να συμμετέχουν στη συλλογή σοδειάς, της καλοκαιρινής περιόδου.

2)Ο ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ  ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΣ  ΞΕΧΕΙΜΩΝΙΑΣΜΑ:

Είναι σφυχτά μελίσσια,δηλαδή με 10 πλαίσια πληθυσμό και όροφο με μέλια (τροφαποθήκη),που τις ζεστές χειμωνιάτικες μέρες κατά διαστήματα,θα ελέγχονται,για πλησίασμα των πλαισίων με μέλι στη γονοφωλιά τους. Και την αφαίρεση των  άδειων πλαισίων και την αντκατάστασή τους με άλλες με μέλι  αν  έχουμε  συντηρημενες  σε  κατάψυξη ,προστατευμένες από τον κηρόσκορο ,σε ψύξη μείον 14 βαθμούς Κελσίου. Όμως αδύνατα μελίσσια τα ξεχειμωνιάζουμε ,αν τα ενώσουμε ,  με τη γνωστή και εύκολη μέθοδο φύλλου εφημερίδας. Αλλά  κατά την ένωσή τους  να    κρατήσουμε τη βασίλισσα του καλύτερου μελισσιού από αυτά που ενώνουμε.

3) ΑΛΛΕΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

α) Στο ξεχειμώνιασμα δεν δίνουμε ζαχαροσιρόπια στα μελίσσια ,γιατί προκαλούν Νοζεμίαση με την υγρασία τους.  Εκτός και κινδυνεύουν από λιμοκτονία. Και σ΄αυτή την περίπτωση το σιρόπι να είναι πυκνό, 2 ζάχαρη και 1 νερό,σε ημερήσιες  μικρές ποσότητες ,ώστε να το παίρνουν χωρίς  αποθήκευση. Και να το αντικαταστάμε και με ζαχαροζύμαρο δικό μας, με ζάχαρη  της Ελληνικής Βιομηχανίας.Όχι εισαγόμενης,αλλά την Ελληνική,που στο πακέτο της  υπάρχει η λέξη ΕΛΛΗΝΙΚΗ και μπλε σημαιούλα Ελλάδας.Υπάρχει σε παντοπωλεία.Όχι σε σε ανθελληνικά  σούπερ μάρκετς. Και διαφορά στην τιμή σχεδόν μηδενική.Αλλά ας δικαιολογηθεί  αυτή η αναλυτική εμμονή μας.Γιατί υπάρχει σοβαρό πρόβλημα,ότι λειτουργεί οργανωμένο  σύστημα αγοράς, να πουλάνε εισαγόμενα προϊόντα και όχι Ελληνικά,για καθιέρωση οικονομικής κυριαρχίας. Και καλά κάνουν αφού σ΄αυτήν βασίζεται η νεοφιλελεύθερη οικονομία ,όταν στη χώρα μας δεν επαρκεί η καλλιέργεια ζαχαρότευτλων και γίνεται εισαγωγή από χώρες ,που καλλιεργούνται με τα δηλητηριώδη νεονικοτινοειδή ,διασυστηματικά σκευάσματα των υπερκρατικών αγροχημικών βιομηχανιών.Αυτών που δορυφορούνται από τα γεωπονικά καταστήματα πώλησης μόνο των δηλητηρίων τους,και εξαφάνισης των συμβατικών,ήπειων φυτοφαρμάκων και των παραδοσιακών σπόρων των προγόνων μας.Ετσι που να γίνουμε εξαρτώμενοι και υποτακτικοί στην απειλή της ατομικής βόμβας της ΠEΙΝΑΣ ,αν διαφωνούμε.  

β) ΒΑΡΡΟΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥΣ:

Η ανάρτησή μας στις 16/12/2012  με θέμα : Οξαλικό οξύ κατά Βαρρόα, θα σας πείσει βάσιμα για την αντιμετώπιση του προβλήματος και την αποφυγή κάθε άλλης προσπάθειας για το 2014.Αρκεί να γίνει απόλυτα πιστή εφαρμογή τον Δεκέμβρη που είναι ξεγονιαστα τα μελίσσια,και παρέχει πληρέστατες οδηγίες.

γ) ΓΙΑ  ΤΙΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩMAΤΙΚΕΣ  ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΕΣ  ΤΩΝ  ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ : Υπάρχει πληρέστατη ενημέρωση ,προσιτή (με κλικ ) στις  ημερομηνίες των αναρτήσεών μας ,που είναι οι εξής:   >15/12/2012    >27/12/2012     > 2/2/2013      >19/2/2013   >14/4/2013  >15/7/2013

και  >7/9/2013 .

tomelissi. wordpress.com         (22/9/2013)

Advertisements