Ο τίτλος αυτός,είναι δημοσίευμα στη ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ,τεύχοςχ 3, Μαίου -Ιουνίου 2014,σελίδα 161,του επιστήμονα της μελισσοκομίας Ανδρέα Θρασυβούλου,του Εργαστηρίου  Μελισσοκομίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Και με αυτό δίνει αποστομωτική απάντηση στον ΕΦΕΤ ,που κυκλοφόρησε  δημόσια ανακοίνωσή του,στις 13/2/2014,ότι  στην αγορά βρέθηκε μέλι, που είναι επικίνδυνο για κατανάλωση,γιατί περιέχει ουσίες αντιβιοτικού.

Οι βάσιμες απόψεις του υπόψη επιστήμονα,δημοσιεύτηκαν στο κλαδικό, πιο πάνω περιοδικό. Και κοινοποιήθηκαν ειδικά  στη Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση  Μελιού  και λοιπών προϊόντων κυψέλης ,η οποία όμως έκρινε σκόπιμο  να μην εκφράσει άποψη,ενώ είναι η υπεύθυνη  της διακίνησης του μελιού και αυτό προκαλεί την αντίδραση της ιστοσελίδας μας,που είναι μελισσοκομικού  περιεχομένου,και δεν μπορεί να συμπλεύσει με αυτή τη σιωπή. Αντίθετα να  την παραλληλίζει με την ίδια σιωπή (ανοχή ) της εισαγωγής βουλγαροκινέζικων μελιών,που ελληνοποιόυνται και τις μέρες των Χριστουγένων κατακλύζουν την ελληνική αγορά ,όπως έγινε με τα κινέζικα εμπορικά καταστήματα,που έκλισαν τα ελληνικά.Θα φθάσουμε λοιπόν σύντομα και σε ελληνικά Φεστιβάλ μελιού με βουλγαροκινεζικά  μόνο  μέλια :  Είναι η προοπτική….εντολών κάποιων πιστεύουμε.

Αλλά και ο ΕΦΕΤ σε  αυτά τα εισαγόμενα βουλγαροκινέζικα μέλια,πόσα αντιβιοτικά δεν επεσήμανε (να το παραλληλήσουμε και αυτό),γιατί φόρτιζε τις μπαταρίες :του ΙΑΒΕΡΙΚΟΥ υπηρεσιακού καθήκοντος ,για τη δυσφήμιση του ελληνικού μελιού έτσι (όπως λέμε),για να τρίβουν κάποιοι τα  χέρια τους ,από χαρά.

Αξιότιμοι κύριοι υπεύθυνοι, στην εμπεριστατωμένη απάντηση που έδωσε  ο ειδικός επιστήμονας κ.Ανδρέας  Θρασυβούλου,μπορείτε ΝΑ ΑΠΑΝΤΉΣΕΤΕ ΔΗΜΌΣΙΑ  και πρέπει,το οφείλετε εκ καθήκοντος,γιατί δυσφημίστηκε άδικα το εκλεκτό ελληνικό μέλι και το ομολογούν οι καταναλωτές όλου του κόσμου: ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΛΕΚΤΟ.

Όμως άποψη για το πρόβλημα  έχει να προσθέσει και ο διαχειριστής αυτής της ιστοσελίδας (συνταξιούχος διευθυντής του Υπουργείου Υγείας και υπέρ 25ετία  μελισσοκόμος,και επί 2  τριετίες πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού περιοχής Κύμης ,Ευβοίας,που προώθησε τη νομαδική, μετακινούμενη για βοσκές,μελισσοκομία.Με έκταση και βάθος μελισσοκομικών συνεργασιών και διαπιστώσεων).Βεβαιώνει: Ότι σε όλα αυτά τα χρόνια δεν συνάντησε μελισσοκόμο,που να χρησιμοποιεί αντιβιοτικό στη θεραπεία των μελισσιών.Γιατί αυτό αντιμετωπίζεται βιωματικά,έτσι που αν παρουσιαστεί αρχή προσβολής Αμερικάνικης ή Ευρωπαϊκής  Σηψηγονίας,καίεται αμέσως το μελίσσι και επιχώνεται η τέφρα του.

Και ότι , η Μελισσοκομία είναι πρώτιστα μεράκι,αγάπη και μετά επάγγελμα . Αλλά αυτό το μετά ,έχει αφάνταστη ένταση,κόπο και έξοδα ,που δεν μπορεί έτσι εύκολα να δυσφημίζεται.  Έτσι λοιπόν η παρέμβασή μας γίνεται, για να ενημερωθούν οι μελισσοκόμοι  της Ελλάδας και των αμέτρητων χωρών ,που οι επισκέψεις τους στην ιστοσελίδα μας ,( στη  17 μηνη μόνο παρουσία της στο διαδίκτυο ),ξεπέρασαν τις 220.οοο.-

(17/5/2014):  tomelissi.word press.com

Advertisements