Δημοσιευμένη στο Διαδίκτυο( και μεταφρασμένη από την ιστοσελίδα μας  με κατανοητή μετάφραση και με προσπάθεια  σωστής απόδοσης του περιεχόμενού της).

Η Έκθεση αυτή δημοσιεύτηκε στο Διαδίκτυο την εβδομάδα 9-15  Ιουνίου  και αναφέρεται στα είδη των μελισσών που πεθαίνουν  μακρυά,σε ένα ποσοστό πολύ αυξημένο,ώστε να κινδυνεύει η επιβίωση της μελισσοκομίας.

Έχει αποδειχτεί ότι πρωταρχική αιτία αυτής της εξαφάνισης των μελισσών είναι η χρήση των νεονικοτινοειδών δηλητηρίων ,που αυτά υπάρχουν σε εντομοκτόνα  των αγροχημικών εταιρειών Μονσάντο,Συντζεντά,Μπάγιερ και Ντάποντ.(να προσθέει η ιστοσελίδα και τη Μπάσφ).

Πρόσφατη μελέτη  του Χάρβαρντ  δημοσιευμένη στις 27 Μαρτίου του 2014 επιβεβαιώνει οριστικά ότι οι επιστήμονες ,εκτός των ΗΠΑ,έχουν πει εδώ και χρόνια: «Τα νεονικοτινοειδή είναι (η έμφαση προστέθηκε) αιτία της διαταραχής κατάρρευσης αποικίας μελισσιού (CCD ) και έδειξε ότι το 50% των αποικιών των μελισσών  που είχαν έλθει σε επαφή με αυτά τα φυτοφάρμακα κατέρρευσε,σε σύγκριση  με μόνο 1 στις 6,που δεν ήταν σε επαφή με τα νεονικοτινοειδή και ότι ο θάνατος των μελισσών είναι μία αιτία,άνευ προηγουμένου Θανάτου για τον άνθρωπο και τη μητέρα Γη,για να απαγορευτούν τα νεονικοτινοειδή δηλητήρια.

Ωστόσο,οι αμερικανικής αρμοδιότητας υπηρεσίες αρνούνται να πιστεύουν,ότι το πρόβλημα προέρχεται από τα νεονικοτινοειδή εντομοκτόνα και συνεχίζουν τη χρήση τους.

Έτσι αυτές οι εταιρείες , όπως η Μονσάντο,με στρατιές των ομάδων πίεσης( και των πολιτικών που εξαγοράζονται και πληρώνονται,)το» παίζουνχαζοί»,και υποδεικνύουν ,ότι αιτία είναι τα  «ακάρεα» για το ποσοστό θανάτου των μελισσών.Και αυτό είναι πρόβλημα σοβαρό,που αν συνεχίσουμε αυτή την πορεία   (της διαφωνίας),οδηγεί  στη εξαφάνιση των μελισσών.Είναι  επικίνδυνη  αντι-επιστήμη,οριακά επιστημονική άρνηση,από την  αμερικανική αγροχημική τοποθέτηση.Τα ακάρεα λοιπόν δεν προκαλούν την εξαφάνιση των  μελισσών,αφού επιζούσαν 14 εκατομμύρια χρόνια στη γη πριν τον άνθρωπο που εφεύρε τις  νεονικοτινοειδείς  χημικές ουσίες.

Τα πράγματα δείχνουν ότι τα νεονοκοτινοειδή είναι ξένα για τη Γη,αφού προκαλούν μια τέτοια δραστική απώλεια ,της ζωτικής σημασίας  ζωής  στον πλανήτη μας και η λύση είναι προφανής:Ενημέρωση του κόσμου,ότι αν συνεχίσουμε να αφήνουμε τις μέλισσες να πεθαίνουν με αυτό το ρυθμό,θα στερηθούμε  κυριολεκτικά,όλα  τα φρούτα  που απολαμβάνουμε.Να σταματησει λοιπόν   η χρήση των νεονικοτινοειδών φυτοφαρμάκων.

Και αν δεν το διεκδικήσουμε αυτό και  δεν το πετύχουμε ,είναι πιθανό η Μονσάντο να επωφεληθεί από την έλλειψη των μελισσών ,για να γονιμοποιήσει και να παράγονται φρούτα,να μονοπωλεί τα προϊόντα της φύσης,αφού οι καρποί τότε θα απαιτούν την ατομική καθοδήγηση της επικονίασης,ή περισσότερα μέτρα.

Όμως μία τέτοια χειρονακτική γονιμοποίηση είναι  μεγάλης έντασης εργασίας και επικονιαστές κηφήνες μπορεί να  προκύψουν στο μέλλον,αν δεν γίνει κάτι να σωθούν οι μέλισσες.Η τεχνολογία δηλαδή,δηλώνει:  …¨ΠΑΡΟΎΣΑ».

Από όλες αυτές τις πληροφορίες καμια  δεν είναι νέα.Και αν δεν υποστηρίξουμε τις μέλισσες  να συντηρούν την υγεία και τη ζωή ,συμβάλλουμε στην προώθηση,της τενιτής χειρονακτικής γονιμοποίησης των προϊόντων της Μονσάντο,στον απόηχο της εξαφάνισης των μελισσών.

Τέλος παρατίθεται κατάλογος 40  αγροτικών προϊόντων-καρπών (από μήλα μέχρι ηλιέλαιο),που χρειάζονται μελισσοκομική επικοονίαση.-

(18/6/2014)  tomelissi.wordpress.com>>> : Που προτείνει τη μελέτη και σχετικών με την ΕΚΘΕΣΗ αναρτήσεών του,που είναι:

4/1/2014: Διαφορές  τροφοδοσίας μελισσών με ζάχαρη(σουρκρόζη),γλυκόζη και σόγια.

4/1/2014:Σόγια:Γενετικά τροποποιημένη και επίδρασή της στις  μέλισσες.

 

Advertisements