Φαρισαϊκή χαρακτηρίζεται η στάση του ΥΠΑΑ και Τ και της Κυβέρνησης,με την αλλαγή των κανόνων σήμανσης του μελιού στην Ε.Ε . Και αυτό  ανακοινώνεται  από  τρεις Βουλευτές (Κοζάνης,Μαγνησίας  και Φθιότιδας)  με το Μελισσοκομικό  Βήμα  της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος.Αναφέρουν  ότι έγκαιρα είχαν επισημάνει τους κινδύνους  από την αποφυγή  της  σήμανσης ,ότι το μέλι  περιέχει γύρη μεταλλαγμένων φυτών και οι αρμόδιοι αποδέχτηκαν αδιαμαρτύρητα  την απόφαση της Ε.Ε. να  μην είναι υποχρεωτική  αυτή η σήμανση.

Έτσι  αυτοί οι βουλευτές τονίζουν ,ότι την ίδια στιγμή οι ηθικοί αυτουργοί της σταδιακής εισαγωγής μεταλλαγμένων προϊόντων στην Ευρωπαϊκή αγορά και εντελώς φαρισαϊκά και σε κάθε σε κάθε τηλεοπτική ευκαιρία,μεγαλοστομούν για τα πλεονεκτήματα του γνήσιου Ελληνικού μελιού.

Προκύπτει λοιπόν απορία για το πως είναι δυνατό οι υπεύθυνοι  υπουργοί της χώρας,από τη μία «να μην αποτρέπουν τη νομιμοποίηση κυκλοφορίας  μελιού με μεταλλαγμένη   γύρη   στη Ε.Ε. χωρίς σήμανση»  και από την άλλη «κατά βούληση να αποφαίνονται για την κατοχύρωση και ανάδειξη των μοναδικών  ποιοτικών χαρακτηριστικών των ελληνικών μελισσοκομικών προϊόντων (μέλι,γύρη, βασιλικός πολτός,πρόπολη) ,που προέρχονται από μη μεταλλαγμένα φυτά στην Ελλάδα.»

Υποστηρίζουν λοιπόν οι  βουλευτές μας:Ότι οι μελισσοκόμοι μας πλήττονται καίρια από την απαράδεχτη στάση των υπουργών της  Κυβέρνησης  Σαμαρά-Βενιζέλου,προς όφελος των  οικονομικών συμφερόντων γιγαντιαίων πολυεθνικών εταιρειών  του εξωτερικού και καλούν τους πολίτες να αντισταθούν ενεργά και να  υποστηρίξουν,ότι η επέκταση των μεταλλαγμένων προϊόντων στην  Ε.Ε. και τη χώρα μας ,επί Ελληνικής Προεδρίας,αντίκειται στους νόμους της Φύσης ,του Ελληνικού μελιού  και της Ελληνικής Κοινωνίας.

ΠΗΓΗ: Μελισσοκομικό Βήμα  της ΟΜΣΕ,τεύχος 69, Ιουλίου-Αυγούστου 2014 σελ .6

( 23/7/2014) tomelissi.wordpress.com

 

 

Advertisements