Γενικές  Διευθύνσεις του: Κτηνιατρικών Υπηρεσιών και Ζωϊκής  Παραγωγής .

Αρμόδια Μέλη τους στην ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ  του Γ΄ΠΑΝΕΛΛΉΝΙΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΎ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΎ ΣΥΝΕΔΡΊΟΥ, που όπως επισημαίνεται :Σε αυτό  » Η Επιστήμη συναντά  την Πράξη».Και  για τους μελισσοκόμους προβλέπεται δικαίωμα υποβολής.μέχρι 30  ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ  ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ στο Συνέδριο, αλλά και για τους ακροατές προβλέπεται ολιγόλεπτη  παρέμβαση , αφού  αυτοί είναι του πρακτικού  τομέα, που επισημαίνουν τα μελισσοκομικά προβλήματα και  προσπαθούν  με ελλειπείς γνώσεις , αλλά και  επινοήσεις τους ,να αντιμετωπίσουν τις μελισσοκομικές απώλειες που προκύπτουν.

Η Μελισσοκομία όμως αφανίζεται από κάποιες αιτίες και  από την ΑΔΡΑΝΕΙΑ αυτών  που έχουν την ευθύνη της προστασίας της .

Το Συνέδριο αναμένεται να καταλήξει σε λύσεις  προστασίας της  Μελισσοκομίας.Και όταν αυτές  διατυπωθούν,  πρέπει  και να  εφαρμοστούν από τους μελισσοκόμους, αν είναι εφαρμόσιμες. Όμως αν η αιτία  του θανάτου των μελισσιών ή των μελισσών είναι τα τοξικά  αγροχημικά φυτοφάρμακα των ισχυρών  πολυεθνικών  εταιριών, τότε πρέπει να απαγορευτεί  η παραγωγή και κυκλοφορία τους και να αποσυρθούν τα ήδη κυκλοφορούντα, για να μη γίνεται χρήση, αφού είναι καταστρεπτικά στη μελισσοκομία  και επικίνδυνα για  τους καταναλωτές προϊόντων φυτικής και ζωϊκής παραγωγής που είναι υπεύθυνα για αθροιστικές υποθανατηφόρες επιπτώσεις και στον ανθρώπινο πληθυσμό της Γης μας,πέρα από τις μέλισσες.,που και αυτές είναι το θεμέλιο  γενικά της Γήινης  Ζωής .  

Όλα αυτά είναι επιστημονικά τεκμηριωμένα και αναφέρονται από έγκυρες πηγές πληροφόρησης,  που τις παραθέτουμε στην ανάρτησή μας 15/9/2014 και είναι: 5  ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ και άλλες: 20 ΓΙ Α  ΤΑ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ -ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ  και κυρίως  για τα ΝΕΟΝΙΚΟΤΙΝΟΕΙΔΗ .  Αυτά(τα τελευταία ) είναι αιτία του θανάτου  μελισσιών, επικυρωμένη από έγκριτο  τοξικολογικό εργαστήριο . Και συγκεντρώνουμε  και άλλες παρόμοιες τοξικολογικές  αναλύσεις με ίδια  αποτελέσματα.

Η 25/ετία της μελισσοκομικής μας δραστηριότητας, κάτω από αυτές τις εξοντωτικές επιδράσεις  των Γενετικά Τροποποιημένων και της τοξικότητας των  Νεονικοτινοειδών, ξεπέρασαν τα όρια της υπομονής, της  ελπίδας  και της άμυνας, προκαλώντας  αγανάκτηση και επιθετικότητα.  

Βασιζόμαστε λοιπόν  στο  αναμενόμενο  ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ, ελπίζοντας ότι θα προκύψουν  συμπεράσματα  και λύσεις για την  προστασία της Μελισσοκομίας. Και ότι το αρμόδιο  ΥΑΑ & Τ , θα  υλοποιήσει με κανονιστικές ρυθμίσεις την εφαρμογή των συμπερασμάτων, «ώστε η επιστήμη να συναντά την πράξη»: Δηλαδή την εφαρμογή από το  «καθ’ύλην» αρμόδιο   Υπουργείο ,(π0υ πρέπει να ενεργήσει   και για να αμβλύνει στη μνήμη των μελισσοκόμων την περίπτωση των δυο  ψηφοφοριών σε ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ : «ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΝΕΟΝΙΚΟΤΙΝΟΕΙΔΗ» και σε δεύτερη επαναληπτική ψηφοφορία:» ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ», σαν άποψη αποστέρησης δικής μας γνώμης  και να αποφασίσουν άλλοι για την  Ελλάδα).

(Η αναφορά αυτή γίνεται για την (ίσως ) χρήσιμη πληροφόρηση των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου AA & και Τ ).

 Τα μελισσοκομικά προβλήματα είναι πολλά και σοβαρά ,που επιβάλουν  την ευρύτερη πληροφόρηση ,με την ανάρτησή της στο διαδίκτυο ,που παρακολουθεί  με έντονο  ενδιαφέρον  αυτή τη μελισσοκομική ιστοσελίδα). 

Με εκτίμηση, tomelissi.wordpress.com    20/9/2014                                

tr.voIiotis@yahoo.gr

Advertisements