ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ, ΜΕ ΒΑΣΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΣΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ  ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ:

ΑΝΑΡΤΙΣΗ 12/1/2014: Βασική ενημέρωση για την ασθένεια

Νοσέμα ΑΠΙΣ ΚΑΙ ΝΟΣΕΜΑ ΣΕΡΑΝΕ (Αυτή είναι και το καλοκαίρι), συμπτώματα και αξιόπιστη διάγνωση,παράγοντες που την ευνοούν,μέτρα προφύλαξης και ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ,θεραπεία,το Φουμιντίλ  είναι απαγορευμένο, η ΘΥΜΟΛΗ    με  διεγερτικές τροφοδοσίες:  την άνοιξη  που πρέπει να αποκτήσουν τα μελίσσια πληθυσμό  για εκμετάλλευση των ανθοφοριών και νωρίς το φθινόπωρο πληθυσμό για το ξεχειμώνιασμα , ΌΧΙ ΌΜΩΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΊΡΙ (Πηγή  Μελισσοκομική Επιθεώρηση Ιανουαρίου Φεβρουαρίου  2014 σελ.52).

 

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 27/1/2014:Σημαντική διευκόλυνση για την εφαρμογή της ΘΥΜΟΛΗΣ, (με τις λεπτομέρειες αυτής της ανάρτησης,που προτείνουμε τη μελέτη της).

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 1/2/2014

Χρειάζονται συνεχείς και πολλαπλές τροφοδοτήσεις, για μία σειρά ετών,την άνοιξη μέχρι ένα μήνα πριν την αρχή  της κύριας ανθοφορίας και το πρώϊμο  φθινόπωρο,που θέλουμε να αυξήσουμε τον πληθυσμό των μελισσιών για  καλό  ξεχειμώνιασμα.ΟΜΩΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΘΗΚΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΙ.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 7/2/2014

Αίτιο παθογένεσης της νοσεμίασης,εποχή  της παρουσίας της,τρόποι της μετάδοσής της,παράγοντες που την ευνοούν,συμπτώματα που παρουσιάζει και μέτρα υγιεινής και προφύλαξης,(που πρέπει να μελετηθούν όλα αυτά στην ανάρτηση).

tomelissi.wordpress. com      (tr.voliotis@yahoo.gr)

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements