• Της προσδοκίας: » Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ». Που αυτό δεν έγινε αφού η Διοίκηση του κλάδου της,παράθέσε τεκμηριωμένους τους  λόγους  της, έχοντας  αυτή τη  διακριτική  ευχέρεια   να  μη  συμπράξει ,για  τους  λόγους  της .

Μία  προηγούμενη ανάρτηση της ιστοσελίδας μας  στις 28/11/2014 παραθέτει συγκεντρωμένη  πληροφόρηση  απογοήτευσης ,που δεν επιτεύχθηκε  συνεργασία  του  υπόψη συνεδρίου και της ΟΜΣΕ .Αλλά το συνέδριο προχώρησε  στη διεξαγωγή του,αποκόπτοντας τη συνεργασία,αναιτιολόγητα και χωρίς επιτακτικούς λόγους.

Έτσι λοιπόν ας ελπίσουμε ότι το συνέδριο ,χωρίς τη συνεργασία της ΟΜΣΕ, θα περάσει  στους μελισσοκόμους επιστημονική βοήθεια.Αλλά αναρωτιώμαστε, για ποίο λόγο στο θεματολόγιο αυτού  του επιστημονικού Συνεδρίου ,δεν  γίνεται καθόλου λόγος για την κατάργηση των νεονικοτινοειδών και των ΓΤΟ,που είναι το κύριο και καταλυτικό πρόβλημα της μελισσοκομίας.Και να θυμίσουμε ότι το 2013 ο προέδρος της ΟΜΣΕ πρωτοστάτησε και διακρίθηκε σε ευρωπαϊκά επίπεδα για την κατάργηση των νεονικοτινοειδών φυτοφαρμάκων,ενώ και τότε η επιστήμη έλλειπε ,όπως και τώρα , που ψάχνει  την ανακάλυψη του τροχού της μελισσοκομίας.Έτσι  δεν είδαμε και κάποια  θέματα  για τις μελισσοτοξικώσεις,που από μόνη της η ιστοσελίδα μας έχει προωθήσει στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο και αναμένεται δημοσίευση αποτελεσμάτων, από τις αναλύσεις που θα γίνουν.

Οι μελισσοκόμοι λοιπόν  σίγουρα  ψάχνουν να βρουν τις αιτίες αυτής της ασυμφωνίας ΟΜΣΕ καιΣΥΝΕΔΡΙΟΥ,ελπίζοντας ότι όλα θα αποκαλυφθούν.

Αλλά η συγκέντρωση στοιχείων για τα τεκταινόμενα αρχίζει από  την  πάγια στήλη editorial της ΟΜΣΕ,τεύχος 71 του Μελισσοκομικού Βήματος,σελίδα 1,που ο πρόεδρος της ΟΜΣΕ παραθέτει σχετική πληροφόρηση,με τα επόμενα (συνοπτικά ,χωρίς ουσιαστική αλλοίωση):

«Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι»,που σημαίνει ,ότι είναι εκλεγμένος για την Προεδρία (Διοίκηση )  του  κλάδου και οι διαφωνούντες για το καλύτερο ,να περιμένουν τις επόμενες εκλογές.

Και συνεχίζει: Η  Μελισσοκομία ξεκίνησε πρακτικά και αναπτύχθηκε  εμπειρικά από τους ίδιους τους μελισσοκόμους και στη συνέχεια  υποστηρίχτηκε  από τη θεμελιωμένη επιστήμη.

Ο κλάδος χρειάζεται ενότητα,όμως με διακριτούς ρόλους συνεργασίας ,αλλά κάποιοι επιστήμονες,από συνοδοιπόροι και βοηθοί του κλάδου,προβάλλονται και σαν εκφραστές του,από  καθέδρας,με κρίσεις, επικρίσεις και αμφισβητήσεις,υποστηριζόμενοι από ένα  «Δούρειο Ίππο» αυτόν που δημιούργησαν και είναι  » ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος   Μελισσοκόμων-Βασιλοτρόφων-Παραγωγών Βασιλικού Πολτού και λοιπών Προϊόντων  Κυψέλης»

Εδώ να προσθέσουμε τη  σχετική  και βάσιμη άποψη ότι ο σκοπός το έργο και τα προϊόντα της κυψέλης ,θεματολογικά και επαγγελματικά  εντάσσονται  στον  τομέα της Μελισσοκομίας. Και αποτελεί  μερος της,οπότε  η ίδρυση διαφορετικού  εξειδικευμένου φορέα αποτελεί ΔΙΑΚΡΙΤΉ ΔΙΑΣΠΑΣΗ της θεσμοθετημένης ΟΜΣΕ,όταν  δεν εντάσσεται  διακριτά στον κύκλο της ,αλλά  βάλλει κατά της ΟΜΣΕ διασπαστικά.,

Αυτή η κόντρα οδήγησε σε εκβιασμό ενός μελισσοκομικού  συνεδρίου «εδώ και τώρα»,που η Γενική  Συνέλευση της Διεπαγγελματικής δεν συμφώνησε στο εδώ και τωρα,οπότε διασπαστικά προώθησαν μόνοι τους  το συνέδριο και το θεματολόγιο,που από μόνο του παρουσιάζει κενά και διαψεύδει  κάθε ανάγκη για διεξαγωγή  μεστού συνεδρίου.

Το συνέδριο αυτό δεν έχει να παρουσιάσει εργασίες  δημοσιευμένες,αλλά αναζήτησε βήμα  κατηγόρησης της ΟΜΣΕ  και είναι διασπαστικό ,οπότε οι μελισσοκόμοι δεν έχουν λόγο παρουσίας σε αυτό.

Έτσι και με αυτά  ο Πρόεδρος της ΟΜΣΕ  ξεκαθαρίζει την αποχή του από το υπόψη Συνέδριο.

Η ιστοσελίδα μας εκφράζει απογοήτευση για τα τεκταινόμενα, συντασσόμενη με τις απόψεις της ΟΜΣΕ . .

Στη συνέχεια θα παρακολουθήσουμε  και θα παραθέσουμε ,κάθε πληροφορία σχετική με το ύπόψη συνέδριο,με ετοιμότητα  και διάθεση να απόδεχθούμε  λάθη μας ή υπερβολές μας αν  συμβάλλει αυτό στην υποστήριξη της Μελισσοκομίας.

tomelissi.wordpress com, (tr.voliotis@yahoo.gr)

Advertisements