Τό  Φεστιβάλ  Μελιού  5-7  Δεκεμρίου 2ο14 επισκέφθηκε και  ο  Αναπληρωτής Υπουργός  Γεωργικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  κύριος Πάρης Κουκουλόπουλος,ο οποίος έκανε  ευχάριστες  μελισσοκομικές ανακοινώσεις για τον κλάδο,που ευχόμαστε  να υλοποιηθούν( και να αποκλειστεί το ενδεχόμενο προεκλογικών ανακοινώσεων,όπως συνηθίζεται).

Παραθέτουμε αυτές τις ανακοινώσεις-υπουργικές υποσχέσεις για να τις θυμόμαστε και είναι οι εξής:

1) Ένταξη της γύρης και του βασιλικού πολτού στον Κώδικα Τροφίμων και  Ποτών και αναμενόμενη  υπογραφή απόφασης για την πρόσθεση  των κηραλοιφών στα προϊόντα της οικοτεχνίας.

2)Τη σύντομη υπογραφή υπουργικής απόφασης,για την οικοτεχνία,δηλαδή του αγρότη να  συσκευάζει και να προωθεί  για πώληση τα προϊόντα που παράγει  και που  είναι πέρα από το μέλι, η γύρη, ο βασιλικός πολτός,να δοθεί  προώθηση  στα ποιοτικά προϊόντα της ελληνικής μελισσοκομίας.

3)Αμέσως μετά τις γιορτές τίθεται σε εφαρμγή και επιχειρησιακή λειτουργία το πρόγραμμα  «ΑΡΤΕΜΙΣ» ΜΕ ΣΤΌΧΟ ΝΑ ΒΆΛΕΙ ΦΡΑΓΜΌ στις «ΕΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ» και να προστατέψει την ελληνική παραγωγή , τον Έλληνα  μελισσοκόμο και τον καταναλωτή.Αυτό  θα ξεκινήσει από τα βοοειδή και τα αιγοπρόβατα,θα επεκταθεί στα αυγά και τα πουλερικά και στη συνέχεια στα μελισσοκομικά προϊόντα.

4)Στη συνέχεια έκανε  αναφορά  στις ενισχήσεις του προγράμματος «Βελτίωσης των συνθηκών παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας» για τα έτη 2οο9  έως 2016,που έχουν εγκριθεί ποσά  17 εκατ. ευρώ για τις δράσεις:μελισιων ,αντικατάτασης των παλιών και φθαρμένων κυψελών,τη λειτουργία των Κέντρων Μελισσοκομίας,των ταχυρρύθμων εκαιδεύσεων,του προγράμματος πρωτοβουλιών  από τους μελισσοκομικούς συνεταιρισμούς στα μικρά νησιά του Αιγαίου πελάγους,παροχή κινήτρων και  ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας με τα σχέδια βελτίωσης  και παροχή κινήτρων για τη συσκευασία και εγκατάσταση νέων γεωργών.-

Πηγή:Μελισσοκομικό Βήμα ΟΜΣΕ,τεύχος 72,σελ.5 και 6.

t0mellissi.wordpress. com        tr.voliotis@yahoo.gr

Advertisements