(Τεύχος 73 ,Μαρτίου Απριλίου 2015  και Τοποθέτηση:»ΔΙΝΟΥΜΕ  ΒΗΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ -ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΗΜΑ ΠΊΣΩ)

Οι Περικλήδες και οι Κλέονες...:

Η ΟΜΣΕ προσπάθησε και πέτυχε να φθάνει το περιοδικό της Μελισσοκομικό Βήμα νωρίς στους αναγνώστες του,αλλά  αναγκαστικά καθυστέρησε το δεύτερο τεύχος του 2015, για να γίνει ενημέρωση για τις εκλογές της Ομοσπονδίας.

Και πολύ κουβέντα, με λάσπη στην Ομοσπονδία έγινε, που συνεχίστηκε και μετά τις εκλογές, με επίκεντρο τον πρόεδρο Ντούρα, ιδιοτελή και μεγαλομανή, κύρια όμως τη νομιμότητα και αντιπροσωπευτικότητα της Ομοσπονδίας και το περιοδικό της το Μελισσοκομικό Βήμα.

Έγιναν επιστολές και τηλεφωνήματα προς τους Συλλόγους και το Υπουργείο, πύρινες ρητορείες στα blogs, μάχες στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης για την αναγγελία μιας νέας ομοσπονδίας, χωρίς συλλόγους, που θα πάρει τη χρηματοδότηση από την παλιά, για να προωθηθεί το συμφέρον και όχι  η  δημοκρατική εκπροσώπηση.

Όμως ο πρόεδρος της ΟΜΣΕ κ. Ντούρας αντιπροτάσσει, ότι στη χώρα μας πάντα υπήρχαν Περικλήδες, αλλά και οι  Κλέονες, που ασχολούντο με τα κοινά.

Έτσι λοιπόν και οι δημαγωγοί στις μέρες μας δεν ανήκουν σε κανένα σύλλογο, σε καμία συλλογικότητα, χωρίς να δεσμεύονται από τη  συλλογική ηθική ή  δεοντολογία,υπηρετούν το συμφέρον τους περήφανα, αλλά όταν κάποιοι τους χρειάζονται «κάνουν το λαγό»…

Κάποιοι είναι πίσω από την  εκστρατεία απαξίωσης και κατάργησης της ΟΜΣΕ, που τους γνωρίζουν καλά αυτοί που τους προσέγγισαν.

Εκείνο όμως που πρέπει να τονιστεί είναι ότι σε καιρούς κρίσης και  παρακμής του  συνδικαλισμού, ο νά και η  δράση της ΟΜΣΕ, που με την αξιοποίηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου θα προκύψει και λίγος χρόνος,  ώστε ο  πρόεδρος της κλάδος της μελισσοκομίας παραμένει ζωντανός και διεκδικητικός και αυτό το αποδεικνύει καθημερινά η  ΟΜΣΕ ώστε να κοιτάξει τα μελίσσια του, και να μη μπορεί  κανείς να πει ότι δεν έχει ενημέρωση, για το τι κάνει γιαυτό και τον κλάδο η ΟΜΣΕ.

Αυτό το πιο πάνω προτείνει ο πρόεδρος τη ΟΜΣΕ να κάνουν οι συνάδελφοι μελισσοκόμοι, τη στήριξη των Συλλόγων και της ΟΜΣΕ.

Και για τη σύντομη συνάντηση με την ηγεσία του  Υπουργείου είναι  χρήσιμη η στήριξη και η διατύπωση χρήσιμων προτάσεωνtr.voliotis@yahoo.gr.-

Advertisements