Η  οικονομική ύφεση  και ανεργία που  υπάρχει και συνεχίζεται,αναγκάζει  τους  άνεργους  νέους να  στρέφονται σε  διάφορες μορφές  εργασιακής απασχόλησης  του πρωτογενή τομέα,αλλά  κύρια  στη  μελισσοκομία, στην οποία  και θα αναφερθούμε για σχετική  πληροφόρηση,που μάλλον  θα  προκαλέσει  απογοητευτική  προοπτική και σε αυτόν τον τομέα της μελισσοκομίας,σύμφωνα  με τα επόμενα:

Στην Ελλάδα υπάρχει αυξημένος αριθμός  μελισσιών που  η χλωρίδα  των μελισσοκομικών  φυτών  δεν επαρκεί  για  να  αποδόσει  εισόδημα  επιβίωσής της και  αυτό φαίνεται  από το συνωστισμό  των μελισσιών  στις  μελισσοβοσκές που  μεταφέρονται και προκαλούνται  σοβαρά  προβλήματα.

.Αυτή  η  κατάσταση επιδεινώνεται  από  την αδιαφορία του  εμπλουτισμού  χέρσων  εκτάσεων με  φύτευση  δέντρων και  φυτών  μελισσοκομικού ενδιαφέροντος.

Αλλά  υπάρχει  και πιο σοβαρό πρόβλημα από  τις καταστροφές  που  γίνονται από πυρκαγιές σε μελισσοκομικές περιοχές και από  την  επέκταση της οικοδόμησης  και  καταστροφής  φυσικού  περιβάλλοντος.

Πρέπει  όμως να γίνει αναφορά και  άλλο  σοβαρότερο  πρόβλημα  καταστροφής της  μελισσοκομίας μας,που είναι τα διασυστημικής λειτουργίας  φυτοφάρμακα της τελευταίας δεκαετίας.Αυτά  τα ονόμασαν φυτοπροστατευτικά ,ενώ είναι  φυτοκαταστρεπτικά. Και είναι τα  νέας γενιάς,τα  νεονικοτινοειδή.Που παράγονται  από  τις πολυεθνικές αγροχημικές  εταιρείες.Αυτά  τα  φυτοφάρμακα  μολύνουν  το έδαφος  και  περνούν στα φυτά των καλλιεργειών  φορτίζοντας τις κάθε είδους  παραγωγές με  μικρές, αλλά  αθροιστικά υποθανατηφόρες  δόσεις. Εναντίον τους ξεσηκώθηκε  ο ευρωπαϊκός  κόσμος   της μελισσοκομίας για  την  κατάργησή τους. Και  το  ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΙΟ  ΑΠΌΡΡΙΨΕ ΤΟ ΑΊΤΗΜΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΧΗΜΙΚΏΝ ΕΤΑΙΡΕΙΏΝ ΝΑ  ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΜΟΝΟΠΩΛΕΙΟ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ  ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ.

τις αναρτήσεις μας όμως υπάρχουν όλες αυτές  οι  αναφορές και αντιδράσεις,αλλά  η κατάσταση  δεν ανατρέπεται εύκολα) ..Έτσι ,η μελισσοκομία  θα μειώνεται μέχρι εξαφανισμού .Μαζί της  και  η χλωρίδα ,αφού οι μέλισσες είναι  ο επικονιαστής της βλάστησης, από την οποία  παράγεται   και   η συντήρηση της ζωής  στη  Γη μας.

Η μελισσοκομία λοιπόν που απαιτεί αφάνταστους κόπους  δύσκολης  ανάπτυξης δέν δίνει  και ανταπόδοση.

Και σε όλη αυτή τη  μελισσοκομική δυσπραγία να προσθέσουμε και  τον ανταγωνισμό  που κατακυριαρχεί με  εισαγόμενα  Κινέζικα   και άλλων χωρών μέλια,όταν οι  υπεύθυνοι  του  κλάδου  δεν  μπορούν  ή δεν  θέλουν     να σταματήσουν  τις  εισαγωγές  από το εξωτερικό ,που ελληνοποιούνται για να γεμίσουν την αγορά με εισαγόμενα ελληνοποιημένα μέλια.-

Advertisements