Μπορούμε όμως να τα προστατέψουμε με πλήρη ενημέρωση και εφαρμογή των αναρτήσεων της ιστοσελίδας μας, που είναι οι:

αλλά χωρίς παρανόηση και υπερβολικές ατομικές πρωτογενείς και περίεργες σκέψεις, όπως: «Καλές είναι οι οδηγίες, αλλά θα ήταν καλύτερα να δώσουμε ζάχαρη στα μελίσσια, να την κάνουν μέλι, να έχουν το χειμώνα να αντιμετωπίζουν τη νοσεμίαση», που αυτή είναι απόλυτα καλπάζουσα και επικίνδυνη  άποψη όπως διατυπώθηκε. Και προκάλεσε πανικό.

Οι μετρήσεις της θυμόλης και του σιροπιού είναι αυστηρά καθορισμένες από τη σχετική ανάρτηση της 27/1/2014, για να εφαρμοστεί με ακρίβεια και η δράση γίνεται με την καθημερινή κατανάλωση της και καθόλου κουραστικά, την άνοιξη που γίνονται διεγερτικές τροφοδοσίες για ενδυνάμωση των μελισσιών με στόχο εισόδημα, αλλά και το φθινόπωρο για ανανέωση του πληθυσμού του ξεχειμωνιάσματος. Μία απλή διαδικασία είναι, όταν κάνουμε διεγερτικές τροφοδοτήσεις. Ρητά και έντονα: «όχι το χειμώνα, αλλά στη διεγερτική, για κατανάλωση!!«, που αυτή περνάει από τον οργανισμό των μελισσών και τις καθαρίζει με την αποβολή των μολυσμένων κενώσεών τους, ενώ το χειμώνα δεν γίνονται πτήσεις για να λειτουργήσει η επέμβαση και είναι καταστροφική αν δεν γίνει αυτή η καταπολέμηση με τις διεγερτικές άνοιξης και φθινόπωρου.

Και υπόψη, ότι:

Τα μελίσσια δεν ξεχειμωνιάζονται με «ζαχαρόμελο«, αλλά μόνο με το γνήσιο ανθόμελό τους, και όχι με μελιτώματα πεύκου κλπ δέντρων.

Έτσι (από μία εσφαλμένη τοποθέτηση συναδέλφου), επανερχόμαστε στο πρόβλημα και τη λύση του, με τη συναδελφική συμβουλή να ξαναμελετηθούν οι πιο πάνω αναρτήσεις, για να αποφύγουμε λάθη και έτσι να βοηθήσουμε τα μελισσοκομεία μας, αφού η νοσεμίαση είναι ενδημική (υπάρχουσα), ύπουλη νόσος για αυτά.

Advertisements