Το μέλι  και  οι  λακτοβάκιλλοι  των μελισσών αντιμετωπίζουν τα   πολυανθεκτικά μικρόβια και  οι  γλυκοπρωτεϊνες του  μελιού καταπολεμούν μικρόβια ,που  είναι  ανθεκτικά  στα  αντιβιοτικά.

Η φαρμακοβιομηχανία βέβαια ανακαλύπτει  νέα αντιβιοτικά,αλλά  σε μερικά χρόνια τα  μικρόβια  ανακαλύπτουν  τρόπο  να  τα  ξεπεράσουν,γιατί  το  αντιβιοτικό είναι  μία  χημική  ένωση,που  χτυπάει  μία  άλλη  χημική  ένωση ,από  τις  μυριάδες που  φτιάχνουν ένα  βακτήριο και  στο μέλι δεν είναι  ανθεκτικά  τα  βακτήρια.

Πηγή :Μελισσοκομικό  Βήμα  της  ΟΜΣΕ  Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2015,σελ. 52 της Κτηνιάτρου    κυρίας  Κατερίνας  Καρατάσου,και  την  ευχαριστούμε.-

Advertisements