Το  ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ  προσφέρεται να  προστατέψει ΜΕΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ  ΓΝΩΣΗ,που  χάνεται   στην ανακύκλωση των  συγγραμμάτων   πηγών  της,για   έκδοση  νέων όχι  πάντα  καλύτερων ,που  έτσι   χάνεται   η  μελισσοκομία  και  πρέπει  να   διατηρηθεί.Γιαυτό παραθέτουμε  τέτοια  πληροφόρηση από  τα  παλαιά,συνοπτικά  σε ουσία με   αναφορά    στις  πηγές   της  ,με τα  επόμενα:

ΜΕΛΙΣΣΟΜΟΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΙΟΥΝΙΟΥ 1997,σελίδα 298  -301(  και 346-348 του  αείμνηστου   Θανάση  Μπίκου,Γεωπόνου):ΜΕΛΙΣΣΟΤΡΟΦΕΣ,Φτιάξτο  μόνος   σου ,που   αναφέρεται  κύρια σε  ζυμάρια,να  μην  είναι  αγοραστά ,για  να   έχουν   τα  υλικά που  πρέπει και  είναι  ελεγμένα,αξιοποιεί  το  χρόνο,ρίχνει  το  κόστος και  είναι  αυτοδυναμία  και  όχι  εξάρτηση.

Η  Συνταγή  είναι φτιάξτο  μόνος   σου και μην  αγοράζεις   τυχαία..Και  να  προσθέσουμε τη   δυνατότητα  συνεργασίας   μελισσοκόμων για   την  αγορά μύλου κοπής ζάχαρης και  ζυμωτήριο   δίπλα,είναι  καλός  κόφτης ζάχαρης , όπως και πρόσθεση  στη   ζύμωση αλεσμένο  σκόρδο    και  μέλι  φερέσκο   του  μελισσοκόμου κλπ   λεπτομέρειες.

ΜΕΛΙΣΣΟΤΡΟΦΕΣ:Σελίδα 346

Μακρυά  από    «νάρκες¨,γατί  ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΑΡΧΙΑ υπάρχει   στις  μελισσοτροφές  του   εμπορίου,ένα  παιχνίδι  ανεξέλεγκτης  κερδοσκοπίας,έχει οργανωθεί    στην  παραγωγή  μελισσοτροφών ,κάπου  στο  1990,σαν  άθλημα, με  κάθε  μορφή …. όζης : διόζης  τριόζης   τετραόζης …  ν…όζης...: και  η  Πολιτεία   απούσα ,που  σε   ερώτηση   προς   το  Υπουργείο   Γεωργίας ,που υπάγονται  οι  ζωοτροφές  και  η   νομοθεσία  τους,δόθηκε  απάντησση  ότι   η   Υπηρεσία   τους   δεν  μπορεί  να   καθορίσει  το  περιεχόμενό   τους.

Και  σε  όλα   αυτά ,  προσάπτεται ότι τον  προηγούμενο    Νοέμβρη  η  Αμερικάνική Μελισσοκομική  εφημερίδα δημοσίευσε   άρθρο  που   φώναζε:ΜΑΚΡΥΑ  ΑΠΟ  ΤΟ  ΚΑΛΑΜΠΟΚΟΣΙΡΟΠΙ ,αυτό  είναι ΙΣΟΓΛΥΚΟΖΗ,με  λίγα λόγια  στον  Καναδά οι  μελισσοκόμοι πάθανε  χοντρές  νίλες σε  απώλειες  μελισσιών  ταγίζοντας τα  μελίσσια τους με  αυτήν.ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ   ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ  είναι  αυτό   για  την  ισογλυκόζη,  αλλά  από   πολλούς , πάραπολλούς  μελισσοκόμους γίνεται  χρήση  ,σαν  κοινό  μυστικό και  στη χώρα  μας   αυτά   κουκουλώθηκαν .Και  έχουν περάσει 20    χρόνια  από  τότε, (αφού   2017-1997=20),η  κατάσταση  έγινε   τρις χειρότερη και αυτό  αποπνέει    η  καταγγελία  από   τότε,αφού  η  ισογλυκόζη  έχει   έχει  κατακλήσει στην  κυριολεξία την  ελληνική  μελισσοκομία και  χρησιμοποιείται  από  παραπολλούς  μελισσοκόμους  από  τότε ,δηλαδή  κατάσταση  μη  αναστρέψιμη και  κοινό  μυστικό πλέον  η  χρήση  της.Όμως σε  όλα αυτά  να  προσθέσουμε  και μία  καταγγελία το Φλεβάρη  του 1995 στη   Μειλισσοκομική  Επιθεώρηση για   την  ποιότητα  του  ελληνικόύ  μελιού, (φίλων Ανδρέα Θρασιβούλου και  Ιωσήφ  Μανίκη) , με προσοχή   μεγαλύτερη από  εκείνη   της  πρώτης   φοράς ,ότι  πρέπει να τα ξαναδιαβάσουμε   ατράνταχτο    συμπέρασμα,ότι  η  ισογλυκόζη  επηρεάζει  το   Ε.Μ.F, (που είναι  η  υδροξυμεθυλοφουρφουράλη ) στο  μέλι που  λαμβάνεται  και στο  βαθμό  που  γίνεται   κατάχρησή  της,που  πρέπει  μεταξύ μας να  ομολογήσουμε ότι  συμβαίνει,  που  είναι  ιδιαίτερα   επιβαρυντικό για  την ποιότητα  της .Τα  επαναφέρουμε   για   αναζήτηση  του που  είμαστε και  μακάρι  να  διαψευθούν  όλα  αυτά. Αν   όμως  όχι,τότε   πλέουμε  στο  άγνωστο με  βάρκα   την  ελπίδα  μέσα  σε  ωκεανό με  απαράδεκτα  δεδομένα   παραγωγής,που  θα ψάχνουμε  για  το  πώς  και  γιατί   να  αλλάξουμε   τη  νομοθεσία.  

Η ιστοσελίδα μας   επαναλαμβάνει  το:»ΙΣΟΖΥΚΟΖΗ»: ΤΖΙΖ (καίει) .                                        

Advertisements