ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


2223_1Η ιστοσελίδα μας ενημερώνει, ότι από το Δήμο Αμαρουσίου σύντομα οργανώνεται ΗΜΕΡΙΔΑ, που έγκαιρα θα ενημερωθούμε και θα ανακοινώσουμε το πότε θα γίνει ,για τους συνάδελφους μελισσοκόμους των 15.οοο επισκέψεών τους  στην ιστοσελίδα μας.

Αυτές οι επισκέψεις εκφράζουν και αποτελούν δυναμικό συμμετοχής του μελισσοκομικού κόσμου στην αποτελεσματική προσπάθεια του Δήμου Αμαρουσίου Αττικής,που πρέπει  να την υποστηρίξουμε και  πρέπει να είναι και καλοδεχούμενη η παρουσία μας.

Όμως πρέπει να προσδιορίσουμε και εμείς, αλλά κάπως υποθετικά,το περιεχόμενο της ημερίδας και απολύτως σκιαγραφικά,ως εξής:

Το κόκκινο σκαθάρι καταστρέφει τους φοίνικες,που είναι το αγαπημένο δέντρο  στον κήπο μας ,αλλά και στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου μας.

Το σκαθάρι αυτό καταπολεμείται με  νεονικοτινοειδές φυτοπροστατευτικό, έτσι το λένε. Εμείς το λέμε φυτοκαταστρεπτικό ,το θιαμεθοξάμ, γιατί πρέπει να συμμετέχει στην καταστροφή των φοινίκων.Δηλαδή ,ο πανικός και η ποσότητα που χρησιμοποιήθηκε ήταν ανεξέλεγκτη ,που έκαψε το βλαστό τους ,όπου χύθηκε το δηλητήριο ,για τη σωτηρία του φοίνικα. Και αυτό επαληθεύεται με την απλή σκέψη: ότι το σκαθάρι ,όσο και πεινασμένο  να  ήταν,αλλά και όση καλύτερη οργάνωση από τη φύση του να είχε ή και αύξηση του πληθυσμού του, δεν θα μπορούσε να ξεπεράσει τη δική μας ανθρώπινη  και πανικόβλητη επίθεσή μας, του τύπου «…Νυν υπέρ πάντων ο αγών…» ( κάπως έτσι καταστρέψαμε και τους Μήδους Πέρσες στο Μαραθώνα).

Τώρα όμως καταστρέψαμε τη Μελισσοκομία μας και δεν πρέπει να το ομολογήσουμε ,αφού άπτεται επιπόλαιας άγνοιας και  πανικού.Και δεν υπαινισσόμαστε νομικές ευθύνες. Αυτές τώρα πρέπει να θεσμοθετηθούν.Με υποχρεωτική εναρμόνιση της νομοθεσίας μας .Και αν αυτή δεν γίνει ,προσφέρεται η Ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη να καλύψει με καταλογισμό τις ζημιογόνες παραλείψεις των υπευθύνων στη χώρα μας.

Το 2012 λοιπόν, σε εποχή ,που είχε μειωθεί η ανθοφορία και οι μέλισσες πρόστρεξαν στην πλούσια γύρη των ταξιανθιών των φοινικοειδών, εκεί τις περίμενε το δηλητήριο της εξόντωσής τους .Και τους καταναλωτές η βλάβη της υγείας τους, από  τους καρπούς των δένδρων, που με τη μεταφορά της σκόνης της δηλητηριαμένης γύρης μολύνθηκαν έμμεσα και οι καρποί, οπότε πού να βρεθεί η αιτία και η απάντηση στο ποίος φταίει.Και όταν τον βρούμε και είναι δυνατός,δεν έχουμε δάχτυλο να τον δείξουμε.

Είναι λοιπόν αναγκαία η παρουσία μας στην Ημερίδα του Δήμου Αμαρουσίου Αττικής ,για να ακουστούν οι απόψεις μας και να καταργηθούν  τα διασυστημικά νεονικοτινοειδή ,αποδοτικά μεν σε παραγωγή φυτοφάρμακα, επικίνδυνων όμως αγροτικών, μελισσοκομικών και κτηνοτροφικών προϊόντων .Και από την Ευρώπη πλέον διαπιστωμένα μελισσοκαταστροφικά.

tomelissi.wordpress.com     10/4/2013

Σχολιάστε